Ο πόλεμος κηρύχθηκε.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, παρακολουθούμε εδώ και μήνες μια έξαρση φασιστικών και ακροδεξιών γενικά συλλαλητηρίων, πορειών κτλ που συνοδεύονται από επιθέσεις σε χώρους αναρχικών και αντιεξουσιαστών ,σε πρόσφυγες και μετανάστες. Κοπάδια από νεοναζί χτυπάνε μικρά παιδιά, προσφυγόπουλα και μη, κοινωνικούς χώρους ανθρώπους του κινήματος, όπως επίσης δικηγόρους και φωτογράφους οι οποίοι και εμπλέκονται σε κινηματικούς χώρους και δράσεις.

Η ακροδεξιά αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς φτιάχνει συμμαχίες μέσα στην κοινωνία , βρίσκει νέους δρόμους εκφοράς λόγου στη δημόσια σφαίρα εκμεταλλευόμενη προβλήματα και στρεβλώσεις κυρίως στο οικονομικό πεδίο αλλά όπως πάντα πατάει πάνω στα ”εθνικά ζητήματα” βλέπε μακεδονικό ,Θράκη και μεταναστευτικό . Οι φασιστικές ομάδες ,γκρούπες έχουν αυξηθεί.

Η χρυσή αυγή φαίνεται να χάνει ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου που μεταπηδά σε πιο ριζοσπαστικές ομάδες, κυρίως στρασσερικες ομάδες δρόμου, αυτονόμους εθνικιστές και άλλους. Από την άλλη η εθνικολαικη δεξιά μέσα από την ΝΔ και την εκκλησία, ενθυλακώνει και αυτή εθνικόφρονες ,χουντοβασιλικούς και αντικομμουνιστές χριστ. Ορθόδοξους επενδύοντας και αυτή στην ακροδεξιά ρητορική μετεμφυλιακού τύπου. Παλιά της τέχνη κόσκινο…

Η ναζιστική δε ακροδεξιά είχε γιγαντωθεί στην χώρα μας πράγμα άκρως ανησυχητικό.

Μέχρι εδώ ξέρω ότι δεν λέω κάτι καινούριο.. Τα ερωτήματα όμως που πηγάζουν από την ανάλυση αυτή σημαντικά και τα εξής: Εμείς σαν αναρχικοί/ες τι κάνουμε ενάντια σε αυτό? Τι προτάσσουμε ενάντια στην επερχόμενη λαίλαπα? Τι ζητάμε από το μέλλον και πως θα κτίσουμε άμυνες πριν να είναι αργά?

Οι καιροί επιτάσσουν οργάνωση και αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Νέα στέκια και καταλήψεις για εδαφικοποιηση του αγώνα σε κάθε πάλη και γειτονιά, νέες ομάδες δράσης και αντίστασης σε χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές στο δρόμο στις κερκίδες ,στις πλατείες. Η αναρχία να βγει στο δρόμο να κάψει το παλιό και να γεννήσει το νέο. Αντιφασιστικές περιπολίες για να εξαφανιστεί η χολέρα του φασισμού ,για να μην θρηνήσουμε ξανά κανέναν Παύλο και κανέναν Λουκμάν.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης χτες είχε παραδοθεί στους φασίστες επί ώρες και θα επακολουθήσουν σίγουρα άλλες 2 με 3 μέρες όπου στους δρόμους θα έρπουν τα φίδια της ακροδεξιάς. Οι σύντροφοι/ισσες εκεί δίνουν άνισο αγώνα ενάντια σε κράτος και παρακράτος για να κρατήσουν τους δρόμους και τα εγχειρήματα τους αλώβητα από τις εμπρηστικές και άλλες επιθέσεις και τα καταφέρνουν!. Έχουν την αλληλεγγύη μας.

Όσοι/ες από σας είστε στην ευρύτερη περιοχή της μακεδονίας μεταβείτε και βοηθήστε. Είναι επιτακτική ανάγκη η συλλογική αντίσταση. Είναι παράδειγμα προς όλους όσοι αντιστέκονται και αηδιάζουν με ότι συμβαίνει στην πάλη να δουν ένα κίνημα ενωμένο και αποφασισμένο ενάντια στους νέους κοτζαμάνηδες.

Επιχειρηματίες αγοράζουν ομάδες και στήνουν στρατούς, κανάλια και εφημερίδες για να αγοράσουν κοινωνική συναίνεση και συμφωνία αλώνοντας μυαλά και συνειδήσεις. Οι αναρχικές δράσεις ονοματίζονται ως αντικοινωνικές μέχρι και φασιστικές από τους νεοφιλελεύθερους . Η θεωρία των δυο ακρών μολύνει τον ιδεολογικό αγώνα, σε βαθμό σχεδόν ανεπανόρθωτο .

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν πρέπει να συνεχιστεί. Γενιές ολόκληρες μένουν πίσω στο μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλλουν. Αμόρφωτοι άνθρωποι θα αποτελέσουν τα νέα τάγματα εφόδου τους νέους χίτες για το καθεστώς της ευρωπαϊκής νεοναζιστικής ελίτ. Συντρόφια ο πόλεμος κηρύχτηκε.

Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ.

ΑΝΑΡΧΙΑ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ?

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Σκεφτείτε και ο καθένας/μια και ας πραξει. Ζήτω η αναρχία, ζήτω η ελευθερία

Ακροβάτης 9/9/2018

This entry was posted in ''εθνικα'' ζητηματα, εθνικισμος, Κειμενα and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *