Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο

Κάθε εποχή (χρονικά) διακατέχεται από μια “κυρίαρχη ” ιδέα που οι άνθρωποι πολλές φορές την υιοθετούσαν. Όλες αυτές οι “κυρίαρχες” ιδέες όμως (κοινωνικά- πολιτικά- οικονομικά) είχαν και ένα τέλος ή μια διαφορετική τελική εξέλιξη, εκτός από μια. Η μόνη Ιδέα που δεν θα αλλάξει, γιατί η ίδια έχει πολλές μορφές έκφρασης, είναι η Ιδέα της Αναρχίας που δεν θέλει να μετατρέψει ανθρώπους σε απολιθωμένους πυλώνες ενός δεδομένου συστήματος, θέλει όμως να δείξει τον δρόμο προς την ελευθερία- την ελεύθερη έκφραση, όπου οι επιλογές κατεύθυνσης προς σε αυτήν είναι πολλές. Η Ιδέα- Αναρχία είναι η απόρριψη κάθε συμπαγούς δόγματος, κάθε συστημικής θεώρησης, είναι η στάση ζωής προς την ελευθερία
ΙΔΕΑ η ιδέα της αναρχίας δεν είναι απλά μια πολιτική θεωρία.
Είναι τρόπος ζωής ,σκέψης, κουλτούρα. Ο αναρχικός δημιουργεί και ζει με γνώμονα τις ιδέες του παντού. Στο κοινωνικό πεδίο ,στις σχέσεις του (κοινωνικές ερωτικές κτλ.) βάζει μπροστά τον άνθρωπο ,την ζωή την γη και την ελευθέρια όλων..
Δεν είναι μια ζωή χωρίς κανόνες αλλά χωρίς ηγέτες αυθεντίες και ειδικούς. Ζει και δημιουργεί μέσα στην κοινωνία, με αυτήν ή χωρίς αυτή ,αλλά πάντα μέσα σε αυτήν και μερικές φορές γι΄αυτην. Παλεύουμε για μια ζωή που αξίζει να βιωθεί ,μια ζωή που θα έχει κάτι να πει να αφήσει πίσω της μια παρακαταθήκη. Μια κληρονομιά με πανανθρώπινες αξίες ελευθέριας αξιοπρέπειας και αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο για όλους και όλες.
Προστατεύουμε την φύση και τα ζώα ως αναπόσπαστο κομμάτι της ιδίας μας της ύπαρξης. Ενάντια στο κεφάλαιο, στο πλούτο του αίματος των πολλών για τα κέρδη των λίγων. Ενάντια στην φτώχεια και την εξαθλίωση που βουλιάζει την ανθρωπότητα. Σε αυτές της συνθήκες οι ιδέες της αναρχίας είναι βασικό όπλο για να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό. Τον κάθε ολοκληρωτισμό, τον φόβο, τον ρατσισμό ,εν κατακλείδι την εξουσία. Για να το πραγματώσουμε χρειαζόμαστε οργάνωση, συλλογικοποίηση αλλά και ατομική δράση .
Κάθε ένας και κάθε μία από μας οφείλει να βγει μπροστά με ότι μέσο διαθέτει και να φωνάξει, να ουρλιάξει μέχρι να νικήσει. Με μια πέτρα στο χέρι και τις λέξεις στο στόμα, να μην σταματήσουμε ούτε στιγμή.
Είμαστε Αναρχικοί και μιλάμε για την Ιδέα- Αναρχία χωρίς κανένα επιθετικό προσδιορισμό, χρησιμοποιώντας μόνο την φωνή της πολυμορφίας, της πολιτασικοτητας, της ελεύθερης έκφρασης και σε αυτόν τον αγώνα χωράμε όλοι , σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα.
Για μας στην ΙΔΕΑ όπλα είναι τα κείμενα ,οι λέξεις, οι εικόνες, τα ποιήματα, οι ιστορίες. Τα βήματα μας στους δρόμους, ο θόρυβος των σπασμένων ειδώλων του σάπιου αυτού κόσμου.
Και εδώ, στην Ιδέα αυτό είναι ο στόχος, να μην μένουν οι ιδέες- σκέψεις- επιθυμίες κλπ κλεισμένες σε συρτάρια- ντοσιέ κλπ αλλά να βγουν έξω, να “μιλήσουν “. Η Ιδέα- Αναρχία δεν θα περιμένει μια απόμακρη επανάσταση αλλά θα προσπαθήσει να αλλάξει εκ νέου η καθημερινή ζωή εδώ και τώρα, να μετασχηματίσει την αντίληψη για τον κόσμο και να αλλάξει την δομή μιας πεθαμένης και ανούσιας καθημερινότητας Θα προσπαθήσει με την συμβολή όλων, να δημιουργήσει τις καταστάσεις που αναστατώνουν το κατεστημένο.
Μπορούμε να το αλλάξουμε όλοι/ες μαζί ,αρκεί να το πιστέψουμε. Να απλώσουμε την αναρχία σε κάθε γωνιά σε κάθε σπίτι σε κάθε γειτονιά σε όλους τους δρόμους των πόλεων, να γκρεμίσουμε ,να χτίσουμε…..
Υποστηρίζουμε τις παράτολμες ενέργειες και τη δολιοφθορά ως τρόπο εναντίωσης στην κατασκευασμένη συστημική έκφραση των θεαμάτων και προϊόντων. Η άρνηση για το δόγμα- νόρμα- φόρμα που μας “πουλάνε ” είναι τα πρώτα σημάδια δημιουργικότητας προς την ελεύθερη έκφραση και την απελευθέρωση. Ιδέα- Αναρχία είναι όλες οι μορφές έκφρασης που επιτρέπουν στα άτομα να δημιουργήσουν τις καταστάσεις των ζωών τους και να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους.
Ιδέα- Αναρχία
Δημιουργούμε την πλατφόρμα αυτή, την Ιδέα-Αναρχία για να δίνεται η δυνατότητα σε ολες/ους τις/τους συντρόφισσες/ ους να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς καμία παρεμβατική διάθεση. Η Ιδέα- Αναρχία είναι η διάδοση του αναρχικού λόγου σε κάθε μορφή, είναι η δημιουργία των ρωγμών του κατεστημένου, είναι η επίθεση, είναι η έμπνευση και η έκφραση της Ουτοπίας, είναι η μόνη λέξη που μπορεί να πάει το “όνειρο ” ένα βήμα πιο πέρα.
Μπορούμε να κάνουμε το Όνειρο πραγματικότητα
Μπορούμε να κάνουμε τις Ιδέες μας Ιδέα – Αναρχία

This entry was posted in Κειμενα and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *