Διεθνής εβδομάδα αλληλεγγύης αναρχικών κρατουμένων – 23 έως 30 Αυγούστου 2018

Το 2013 ομάδες του Anarchist Black Cross ξεκίνησαν την εβδομάδα για τους Αναρχικούς Κρατούμενους τον Αύγουστο 23-30 , η ημέρα που επιλέχθηκε η έναρξη είναι η ημέρα εκτέλεσης του Νικόλα Σάκο και του Μπαρτολομέο Βαντσέτι το 1927. Είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση στις ιστορίες των συντρόφων/φισσών μας , γιατί πολλοί από αυτούς δεν θα αναγνωριστούν ποτέ ως πολιτικοί κρατούμενοι.

Διάφορες κρατικές υπηρεσίες αστυνόμευσης καλούν συντρόφους/φισσες ,για τη διεξαγωγή έρευνας με μόνο κριτήριο την πολιτική ιδιότητά των υπόπτων . Η ιδιότητα αυτή είναι του αναρχικού. Κάθε έρευνα αναφέρεται στις πιθανές διώξεις συντροφισσών /ων σύμφωνα με ένα νομικό οπλοστάσιο που στρέφετε ενάντια σε ένα επικίνδυνο εσωτερικό εχθρό .Διώξεις που ξεκινούν από κείμενα μέχρι δράσεις κάθε μορφής, και δεν είναι άγνωστη αυτή η πρακτική, υπάρχει παρελθόν αντίστοιχων διώξεων σε πολλές χώρες που είναι έντονη η παρουσία των αναρχικών που προωθούν την άμεση δράση και τις παρεμβατικές ενέργειες. Μια τακτική των δυνάμεων καταστολής είναι η αποτροπή της αναρχικής προπαγάνδας και της διάχυσης των ιδεών μας και για αυτό δεν διστάζουν να καταργήσουν την βιτρίνα της «δημοκρατίας» που δήθεν επιτρέπει την «ελεύθερη διακίνηση λόγου και ιδεών» Έτσι τελειώνουν οι όποιες ψευδαισθήσεις που μπορεί να διατηρούν κάποιοι.

Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα «η αναρχική δράση ή ο λόγος ή θα είναι παράνομα ή δεν θα είναι τίποτα!» Αυτή τη στιγμή η νέα μορφή καταστολής εφαρμόζεται σε αρκετούς αιχμαλώτους μας, αν και καλυμμένα με οδηγίες για την δήθεν διεθνή ¨τρομοκρατία¨ , αλλά με σαφή στοχοθέτηση του εσωτερικού εχθρού που ονομάζεται Αναρχία, που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας με κατηγορίες βασισμένες αφ’ ενός στην πολιτική θέση τους αφ ’ετέρου έχοντας αναλάβει την πολιτική ευθύνη των πράξεων τους και των οργανώσεων τους.

Η στρατηγική της προληπτικής καταστολής, των διώξεων με το μέγιστο των ποινών, των fast track δικαστηρίων αλλά και της προσπάθειας απομόνωσης και φίμωσης, ήδη εφαρμόζεται παντού , σε αναρχικά στέκια και σε αυτοργανωμένα εγχειρήματα που υπερασπίζονται και διαδίδουν τις αναρχικές αξίες. Παράλληλα τα τελευταία δικαστήρια αποτελούν μια πρόβα τζενεράλε του νέου δόγματος που θέλει να εφαρμόσει το κράτος. Ο νέος τρόπος καταστολής είναι ουσιαστικά μια αναβάθμιση των προηγουμένων νόμων (187Α κλπ) που διασφαλίζει την προληπτική καταστολή του λόγου αλλά και τις δηλώσεις μεταμέλειας, από την μεριά των αιχμαλώτων μας.

Η συγγραφή και διανομή εγχειριδίων δράσης ή κειμένων που προωθούν το αναρχικό αντάρτικο πόλης , αντιμετωπίζονται πλέον ως ¨ τρομοκρατικές πράξεις¨ επισύροντας χρόνια κάθειρξης. Η εξουσία με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να μετρήσει αντιδράσεις και σιωπές, και όσο σιωπούμε τόσο αυτές οι πρακτικές θα αναβαθμίζονται . Όλα αυτά σχηματίζουν μια αλυσίδα καταστολής και φίμωσης του αναρχικού λόγου. Τα τελευταία χρόνια τα ονόματα των συλληφθέντων για αναρχική δράση έχει μια γεωμετρική πρόοδο σε σχέση με άλλους αγωνιστές. Οι συλλήψεις, οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι καταδικαστικές αποφάσεις, διαμορφώνουν λόγω της συχνότητάς τους μία σχετικά συνηθισμένη κατάσταση. Είναι μια στρατηγική του σοκ, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μία πραγματικότητα που θα είναι συμβατή με όλο αυτό που έχουν δημιουργήσει τα πληρωμένα ΜΜΕ και όλες οι κρατικές φωνές.

Πριν χρόνια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη δίωξη κάποιων φυλακισμένων αναρχικών για κείμενα τους, αλλά τώρα βλέπουμε την αντίδραση των δικαστικών/διωκτικών αρχών, με απομόνωση, πειθαρχικές διώξεις, θάψιμο ακόμα περισσότερο στα τσιμεντένια τους κελιά. Πριν χρόνια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε οτι οι φιλικές και συγγενικές σχέσεις με αναρχικούς θα καταδίκαζαν ανθρώπους σε πολυετής καθείρξεις, οικονομική και κοινωνική καταστροφή, προσωπική διαπόμπευση σε καναλια εφημερίδες και διαδίκτυο, οπου καθε λογης προσκυνημενοι πληρωμένα κοράκια ξεσπούν επανω τους χωρις καμια αιδώ και φυσικά χωρίς καμιά τιμωρία.

Η εξουσία προσπαθεί να εγκαθιδρύσει μία πλήρη αφωνία στους/τις αδελφούς/φες μας αλλά παράλληλα θέλει να δημιουργήσει και μια έρημο αντιδράσεων μέσα σε όλο το ανταγωνιστικό κίνημα. Η καταστολή αναβαθμίζει το οπλοστασιο της με νομούς και διατάξεις, νεους σωφρονιστικούς κωδικες, εκδικητικές μεταγωγές ,απομόνωση και σχεδιαζει την κατασκευη νεων φυλακων (τυπου γ) για να εξοντώσει τους πολιτικους κρατουμενος . Να τους βαλει σε ακομα πιο ΄΄ειδικο καθεστως ΄΄ κράτησης ,μεχρι την τελευταια τους πνοη αν χρειαστεί. Κοβουν τις άδειες των κρατούμενων ,επιβάλουν πειθαρχικές ποινές για γελοίους λόγους κτλ κτλ.

Όμως εμείς θα πρέπει να επιμένουμε να μιλάμε και να πράττουμε. Ξέρουμε πως ο αναρχικός λόγος μας μπορεί να μην απευθύνεται στους πολλούς, γνωρίζουμε όμως πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν τους αρέσει το βόλεμα. Άλλωστε η αναρχική δράση δεν έχει ημερομηνία έναρξης ή λήξης , αντίθετα ξεσπά όλο το χρόνο. Αυτούς τους ανθρώπους καλούμε και γυρεύουμε , που θα ακούσουν την φωνή των αιχμαλώτων μας θα την διαδώσουν όσο πιο πολύ μπορούν κάνοντας παράλληλα πιο ενδιαφέρουσες τις νύχτες της σάπιας και νοσηρής κοινωνίας, κουβαλώντας μαζί τους αναθυμιάσεις από βενζίνη, λύσσα και οργή Είναι σύντροφοι/φισσες που δεν ξεχνούν, η μνήμη μας είναι σαν κοφτερό ξυράφι και η έκφανση του είναι το εξεγερσιακό ρεύμα και το κατώφλι της πράξης. Οι λέξεις των αιχμαλώτων μας που δραπετεύουν από τη φυλακή προσπαθούν να σπάσουν το απλό «χάρτινο τοίχο» των κειμένων και να μετουσιωθούν σε πράξεις. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας για τη στήριξη και την προώθηση του λόγου τους και για να δείξουμε στο κράτος ότι δεν είναι μόνοι τους. Σε όλο το δικαστικό μένος που έχει εξαπολυθεί εναντίων τους, ο λόγος μας είναι το όπλο και η έμπρακτη αλληλεγγύη που μπορούμε να εκφράσουμε προς αυτούς είναι η σφαίρα στο μυαλό της εξουσίας. Η διάχυση του αναρχικού λόγου είναι από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της κάθε εξουσίας. Ειλικρινά θέλουμε να δικαιώσουμε της ανησυχίες τους . Για αυτό και δεν θα σταματήσουμε να πράττουμε, όσο έχουμε ανάσα. Γιατί ο αναρχικός λόγος είναι η πεμπτουσία της ζωής που ορίζουμε μέσα απ’τις πράξεις μας

Οπότε τους το ξαναλέμε για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΟΣΤΌ ΠΙΣΩ.

Αυτοί είμαστε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΟΜΉΡΟΥΣ

Το κείμενο συγγράφηκε και υπογράφεται από την Ιδέα – The Idea και συνυπογράφεται από την mpalothia.net

This entry was posted in εξωτερικο and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *