Περι φασιστών, Ποντίων και Μπουταρη.

(χάρτης του μαχνοβιτικου κινήματος ,και οι περιοχες των ποντίων. )

Ως αναρχικός δεν θα μπορούσα να συμφωνώ με τον Μπουτάρη. Ο θιασώτης του νεοφιλελεύθερου οχετου, του ιστορικου αναθεωρητισμού και της καταστροφής του κοινωνικού κρατους και της πρόνοιας, ειναι ενας ακόμα επικίνδυνος τύπος που κανει την δουλεια του κεφαλαίου μεσω της εκλογικης αναθεσης. Το στοματακι του εχει πει πολλα μερικες φορες σοβαρα μερικες φορες απλα προκλητικά για να ξεκινησει ντορος η για να δει το κρατος και οι μηχανισμοί του αντιδράσεις και να μετρησει τις επομενες κινησεις του.

Χτες ο Μπουτάρης εσκασε σε εκδήλωση ποντιων για την γενοκτονια του λαου τους απο τους τουρκους φασιστες και εθνικιστες. Δυστυχώς σε αυτην την εκδηλωση με την ανοχη των παρευρισκομένων υπηρχαν και ακροδεξια στοιχεια ,αγανακτισμένοι πατριώτες κτλ. που του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν. Δεν θα λυπηθω ουτε θα επικροτησω τετοιες ενεργειες απο τους συγκεκριμένους. Ολος ο οχετος συγκρούεται μεταξυ του για διαφορα συμφεροντα και διαφορές στο εσωτερικό του σάπιου πολιτικού σκηνικού στον οποίο ανηκουν ο καθενας απο την μεριά του κτλ κτλ.

Πρεπει ομως εδω να σημειωσουμε καποια πραγματα. Η αριστερα και η αναρχια γιατι δεν συμμετεχει συνολικά σύσσωμα στις εκδηλωσεις αυτες κοβοντας την ορεξη στα εθνικια και βαζοντας αληθινα προτάγματα, ιστορικη αναλυση στο γεγονος, και τελος αληθινες διαστασεις και γεγονοτα στην κουβεντα για την γενοκτονία φερνοντας την κατασταση επιτελους στις πραγματικές της διαστάσεις και αποτυπώσεις στο σημερα? Η ιστορια των Ποντιων ειναι γεματη μαχες για αυτοδιαθεση λευτερια και αντισταση εναντια στην εξουσια. Του Τσαρου μαζι με τον Μαχνο ,του Κεμαλ με δικο τους ανταρτικο κτλ. Οι ποντιοι αγωνιστηκαν για ελευθερια σε πολλες στιγμες της ιστοριας τους , εδωσαν αιμα εναντια στους γερμανους ,και πληθος ποντιων φυλακιστηκαν και εξοριστηκαν μεχρι και στην χουντα λογω της κομμουνιστικής τους πολιτικής τοποθέτησης η ακομα και αναρχικής. Οι περισσότεροι δε τοποθετούνται συχνα πυκνα εναντια στους φασιστες και καταδικασαν και τα χτεσινα γεγονοτα οπως επρεπε.

Το αλλο κομμάτι που πρεπει να δουμε ειναι η ανοδος της ΧΑ στο δρομο ξανα, το ξεπλυμα που ερχεται απο την δικη του Φυσσα , και οι τοποθετήσεις του πολιτικού κοσμου που επικροτουν ξανα τις πρακτικες της φασιστικής συμμορίας ανοιχτά και δημόσια. Ολοι δε τασονται υπερ τετοιων ενεργιων απο τους ακροδεξιους αποκαλοντας του δραστες απλα ελληνες η αγανακτισμένους πατριωτες κτλ. Σε συνδυασμό με ελληνο τουρκικα ,κυπρο και σκοπιανο εχουμε να δουμε πολλα.

Οταν φασιστες χτυπανε και σκοτωνουν μεταναστες και αντιφασιστες ολοι ειναι κουφοι και τυφλοι, οταν χτυπανε μαριονετες του συστηματος καταδικαζουν μεν αλλα κλεινουν πονηρα το ματι στα δεξια δε, γιατι το μαντροσκυλο τους δεν ξεχασε να δαγκωνει και το χρειαζονται ξανα… Ερχονται εκλογες και στο βαθος ενας εμφυλιος με διαφορετικες μορφες μεχρι να ξεσπάσει γενικευμένη αποσταθεροποίηση με απρόβλεπτες συνέπειες .

Εδώ μας θελω σύντροφοι και συντρόφισσες. Κοιταμε η βλέπουμε, απλα βλεπουμε η καταλαβαινουμε τι παιζει? Και αν ναι μπορούμε να κανουμε κατι γιαυτο…? Εγω πιστευω οτι μπορουμε και πρεπει να δρασουμε πριν ειναι αργα. Το μνημονιο προχωραει όπως εχει σχεδιαστεί. Καταστρέφει τον πυρηνα της κοινωνιας οπως την ξεραμε και δομει μια αλλη πραγματικοτητα ζοφερη και αδιστακτη οπως το 1936. Στο χερι μας ειναι να μην αφησουμε την ιστορια να κανει αυτο το κυκλο ξανα και να μπουμε αναχωμα στην επερχομενη κολαση που μας ετοιμαζουν.

Πρεπει να τελεισωσουμε με αυτη την ιστορια η θα μας τελειωσει η ιδια η ιστορια….

Βασιλης Κ. (μελος της ΙΔΕΑΣ. Αναρχικος χωρις επιθετικους προσδιορισμους.)

This entry was posted in ''εθνικα'' ζητηματα, εθνικισμος, Κειμενα and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *